Lyssna, titta och smaka på vad kockarna och matproducenter i Matstudion har att erbjuda.
Här lagas mat på säsongens finaste råvaror! Matstudion är sponsrad av Hemköp Halmstad City och likt föregående år leds
programmet av vår konferencier Daniel Sanjay.
Program 2023:
Fredag 15 september:
12.00 I Simlångsdalen finns det något som passar alla - mat, boende, upplevelser, naturreservat och vandring!
Lyssna på Destination Simlångsdalen som berättar mer om sin vildmarksdestination.
13.00 Hur lägger man upp sin goda mat med en wow-faktor? Eva Hagman, kockutbildad fotograf, samt författare till boken Vacker Mat På Fat, ger exempel på vinnande matupplägg.
14.00 Smaka på härlig äppelmust från Kalendebolet Äppelmusteri - Gjord på 100% äpplen!
15.00 Elever från restaurang- och livsmedelsprogrammet på Sturegymnasiet intar scenen tillsammans med lärare Viking Lindgren. Här pratar vi om utbildning, matpassion och drömmar om jobb på kända restauranger runt om i världen.
16.00 Det gemensamma matlagningstemat för hallänningar denna årstid borde vara en "efter semestern-budget", så det ska vi laga tillsammans med Johanna Norström från Söderfamiljen.
Lördag 16 september:
11.30 Vår konferencier Daniel Sanjay tillagar och bjuder på en av sina egna favoriter: ugnsrostade honungsglaserade morötter med morotsblastpesto och pratar om sina lokala favorit besöksmål.
12.00 Hallands äldsta gårdscharkuteri, Gudmundsgården gästar vår scen och berättar om korvens historia och bjuder på smakprover.
13.00 Vildmarkskocken Niklas Lindgren lagar lunch på skogens läckerheter svamp, lingon och björnbär.
14.00 Cecilia från Inez & Greta berättar om sitt nya hantverksbageri och bjuder på godsak!
15.00 Vad är det nya hållbara köket? Ta del av tips och inspiration av Emil Petzén från Saveabl.
SpritCopyright © 2022