Program

Saluhallen
Fredag 15 september kl. 11.00 - 18.00
Lördag 16 september kl. 11.00 - 18.00
Plats: Stora torg

I Saluhallen hittar du allt ifrån lokala gårdsbutiker och matproducenter.
Smaka, dofta, känn och njut av den myllrande Saluhallen som fylls till bredden med varor från lokala producenter.


Matstudion
Fredag 15 september kl. 12.00 -16.00
Lördag 15 september kl. 11.30-16.00
Plats: Stora torg

Lyssna, titta och smaka på vad kockarna i matstudion har att erbjuda.
Här lagas mat på säsongens finaste råvaror och kock ställs mot kock i diverse utmaningar.
Heja på och inspireras av matkreatörer som brinner för hantverket och p
å kvällen bjuder vi in till våra populära dryckesprovningar.

Restaurangtorget
Fredagen den 15 september kl. 11.00 - 22.00
Lördagen den 16 september kl. 11.00 - 22.00

Tillsammans med våra lokala restauranger bygger vi upp ett restaurangtorg och samlar några Halmstads krögare under ett och samma tak. Gör en kulinarisk resa i det myllrande restaurangtorget genom att smaka på krögarnas paradrätter genom att köpa smakprover.

Ta dig enkelt till Smaka på Halmstad
Till Stora torg tar du dig enkelt och smidigt med Hallandstrafikens bussar.
Alla våra stadsbussar stannar vid hållplatsen Stora torg och om du reser med någon av våra regionbussar hoppar du av vid hållplats Västerbro som bara ligger ett par hundra meter därifrån. När du känner dig mätt och nöjd skjutsar vi dig gärna hem igen!
 

Ladda ner Hallandstrafikens app för att söka resa och köpa biljett till bästa pris.


Händer i Matstudion 

Fredag 15 september:

12.00 I Simlångsdalen finns det något som passar alla - mat, boende, upplevelser, naturreservat och vandring! 
Lyssna på Destination Simlångsdalen som berättar mer om sin vildmarksdestination.

13.00 Hur lägger man upp sin goda mat med en wow-faktor? Eva Hagman, kockutbildad fotograf, samt författare till boken Vacker Mat På Fat,  er exempel på vinnande matupplägg.

14.00 Smaka på härlig äppelmust från Kalendebolet Äppelmusteri - Gjord på 100% äpplen!

15.00 Elever från restaurang- och livsmedelsprogrammet på Sturegymnasiet intar scenen tillsammans med lärare Viking Lindgren. Här pratar vi om utbildning, matpassion och drömmar om jobb på kända restauranger runt om i världen.

16.00 Det gemensamma matlagningstemat för hallänningar denna årstid borde vara en "efter semestern-budget", så det ska vi laga tillsammans med Johanna Norström från Söderfamiljen.

17.30 Ölprovning med Halmstads Brygghus

19.00 Champagneprovning med A Little Party

OBS! Föranmälan krävs till samtliga dryckesprovningar.


Lördag 16 september:

11.30 Vår konferencier Daniel Sanjay tillagar och bjuder på en av sina egna favoriter: ugnsrostade honungsglaserade morötter med morotsblastpesto och pratar om sina lokala favorit besöksmål.

12.00 Hallands äldsta gårdscharkuteri, Gudmundsgården gästar vår scen och berättar om korvens historia och bjuder på smakprover.

13.00 Vildmarkskocken Niklas Lindgren lagar lunch på skogens läckerheter svamp, lingon och björnbär.

14.00 Cecilia från Inez & Greta berättar om sitt nya hantverksbageri och bjuder på godsak!

15.00 Vad är det nya hållbara köket? Ta del av tips och inspiration av Emil Petzén från Saveabl.

17.00 Ölprovning med Halmstads Brygghus

18.30 Vinprovning med Villa Susero

20.00 Champagneprovning med A Little Party

OBS! Föranmälan krävs till samtliga dryckesprovningar.