Det finns mycket som lockar i Halmstad under året - inte minst i City!

Centrumföreningen Halmstad City arbetar för en bubblande stadskärna som med ett unikt utbud och fokus på service, upplevelse och kultur får olika målgrupper att trivas. För att kicka igång höstsäsongen på riktigt i skördetider vill vi bjuda in dig till en glädjefylld helg fullspäckad med aktiviteter för dig med god aptit och ett stort intresse för mat. Smaka på Halmstad är en tradition sedan 2017, som vi värnar om och är stolta över.
Förbered dig på en smakfest för alla sinnen i Halmstad City!

Att Halmstad kryllar av fantastiska råvaror och skickliga matinspiratörer är ingen hemlighet.
20 - 21 september 2024 kommer matfesten tillbaka!
Två dagar där flera av våra lokala producenter, kockar, bagare och matinspiratörer samlas och bjuder på en fest för smaklökarna mitt i stadens hjärta, vilken lycka!


Mat och vätska är basala behov och kommer i alla möjliga former - brässerat, kokt, ångat, friterat, Veganskt, laktosfritt, vegetariskt, rökt… ni förstår tanken. Men det är så mycket mer än ett behov. Det är ett hantverk och för många en stor passion. För vissa ligger charmen i att laga maten och för andra i att äta den.

Bland Halmstads besöksmål hittar du allt ifrån lantliga caféer till öppna trädgårdar och gårdsbutiker. Under Smaka på Halmstad samlar vi ihop några av Halmstads guldkorn under ett och samma tak. Vi bygger upp en tillfällig saluhall där du med en gång möts av en varm känsla och av bara dofterna kan känna smaken av krämiga ostar, krispiga morötter och saftiga bär. I varje tugga känner du kärleken till det hantverk som ligger bakom de fantastiska smakerna och du får dessutom chans att se och prata med personen som står bakom produkten.

Att smaka och dofta på Halmstad är ett skådespel i sig men för att sätta mer krydda på evenemanget hälsar vi er hjärtligt välkomna till Matstudion. Där kan du se välkända kockar utmana varandra i dueller och laga mat på personligt utvalda råvaror.

Arrangörerna bakom Smaka på Halmstad är Halmstads City Utvecklings AB.

Cityledare / Projektledare
Caroline Bengtsson
0733-12 99 94
caroline.bengtsson2@halmstad.se
Projektkoordinator
Jennie Petersson
jennie.petersson@halmstad.se